Painoa alas Vegaaniruoan avulla

Selaamalla erilaisia dieettejä ja laihdutusta käsitteleviä sivustoja, käy aika selväksi että ihmiset ovat valmiita tekemään lähes mitä tahansa pudottaakseen painoaan. Esimerkiksi dieetit.com sivustolla on listattuna monia hyvin erilaisia ideoita, joiden tarkoitus on auttaa ihmistä pudottamaan painoaan, tietenkin mahdollisimman helposti.

Selvää on kuitenkin myös se, että ihmiset eivät aina älyä etsiä helpompia keinoja. Eräs hyvä keino laihdutukseen olisi siirtyä vegaaniruokavalioon.

Vegaanius & Painonhallinta

vegaaniuspainonpudotu

Vaikka vegaanina on mahdollista syödä liikaa, erityisesti jos syö paljon prosessoituja ruokia, on sillä kuitenkin keskimäärin huomattavasti helpompi pitää painonsa kurissa.

Erityisesti jos syö lähinnä kasviksia ja muita vihanneksia, on painon kertyminen lähes mahdotonta. Ongelmia aiheuttavat lähinnä valmiit tuotteet, kuten sipsit ja keksit, joissa sitten taas on paljon kaloreita.

Jos ajattelee mistä ihmiset yleensä saavat liialliset kalorinsa, löytyy asialle kaksi isoa syytä, joista vegaanien ei tarvitse huolehtia.

Toinen on rasvaiset lihat, joissa usein on paljon rasvaa ja kaloreita melko pienissäkin määrissä. Näiden syöminen päivittäin on nopea keino lihottaa itsensä uusiin lukemiin.

Toinen taas on erilaiset einekset ja pikaruoat, joissa on käytetty halpoja aineksia ja rasvaisia lihoja. Vegaanit eivät voi syödä näitä kaikkein pahimpia roskaruokia, sillä niissä on lähes aina lihaa tai jotain muuta maitotuotetta.

McDonalds, Burger King, ei käy. Roiskeläpät ja muut pikaeinekset, ei toimi. Lähes ainoa valmiina saatava pikaruoka, jota vegaanitkin voivat syödä onkin yleensä salaatit. Ei kovin lihottavaa siis!

Mikä siis on ongelma?

Minua on jo jonkin aikaa mietityttänyt, miksi ihmiset ovat valmiita tekemään niin isoja ja erikoisia muutoksia ruokavalioihiinsa, mutta lihasta luopumista ei ikinä edes harkita.

vegaanivihannekset
Ei vegaanien tarvitse syödä vain raakoja vihanneksia, mutta ei siitä haittakaan ole!

Esimerkiksi ketoosidieeteissä jätetään pois leivät ja muut hiilarit, joka on todella iso muutos normaaliin ruokailutapaan. Lisäksi on olemassa kaiken maailman nestemäisiä dieettejä ja kaikkea varmaan sitäkin erikoisempaa.

Kuitenkin lihan poisjättäminen ja kasviksien syöminen olisi yksi helpoimmista ja terveellisimmistä tavoista pudottaa painoaan, mutta kukaan ei koskaan tunnu sitä harkitsevan tai siitä puhuvan.

Mikä siinä sitten mättää?

Jaa-a, sen kun tietäisin.

jostain syystä lihan syöminen on niin oletusarvoista, että sitä ei haluta edes pohtia tässäkään asiassa. Helppo keino parantaa terveyttään ja saada kroppansa näyttämään hyvältä. Tämän kun saisi vain ihmiset älyämään, niin vegaanius voisi saada todella kovan nousun täällä Suomessa.

Jos teillä on hyvät lukijat jotain ideoita, miksi vegaaniutta ei käytetä painonpudotuksena, tai mikä se suosiota voi estää, haluaisin mielelläni kuulla teidän ajatuksia.

Kommentit voitte jättää alle, jossa tarkistan ne nopeasti. Kunhan ne liittyvät aiheeseen, hyväksyn ne kyllä. Älä siis aikaile vaan anna äänesi kuulua 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *